Mørkt, mørkt og lidt mere mørkt…og KOLDT!!

Hooold nu op hvor er det svært at komme afsted på den her tid af året. Det var svært nok dengang da man bare skulle ind i stalden, sadle op og trække ind i ridehuset…bbrrrrrr.

Nu går hesten jo ude – i mørket og vintersmat. Så det er på med pandelampe og gummistøvler og se om man kan grave den frem et sted. Heldigvis går Dynen med regndækken. For er der én ting der er umuligt – så er det at holde en isbamse der går i løsdrift, bare sådan nogenlunde ren….ppyyhhaa.

Når jeg så har fundet ham – og tjekket at det er den rigtige hest jeg har fået fat på, så er det bare med at få en sadel og trense på dyret og så afsted. Inden man ombestemmer sig 🙂

I øjeblikket er det SVÆRT!!!

Jeg prøver at komme afsted så snart jeg kommer hjem, så jeg ikke først sætter mig i sofaen eller spiser. AFSTED!!!

Og så hjælper det lidt hvis jeg kan lave en aftale med én af de andre i stalden. Men det er jo desværre ikke altid det kan koordineres.

Og som så mange andre siger så “skal man jo bare derud og se hesten – så glemmer man at det var svært at komme afsted”. Det passer! Sjældent er det jo i virkeligheden så dårligt vejr, når man først er ude i det. Og når man – som jeg – sidder på kontor 8 timer – (de lyse timer), så har man brug for at mærke lidt vind i ansigtet, nogle gange om ugen.

Og hvad laver vi så når vi endelig er kommet afsted?

Vi har et lille ridehus og udendørsbane, som vi bruger i Ledøje. Men der er ofte undervisning om aftenen. Og så rider vi en tur ud af en lang cykel/gå sti, hvor der er lys. Det er rart at man kan se hvor man rider, og en jævn asfaltsti er god at øve tølt på. Her kan man rigtig høre takten. Og igen laver vi en masse versader og traversader samt temposkift.

De lange rideture gemmer vi til weekenden – og der er vi ofte nogle stykker der tager en tur.

Vi har også en lille roundpen med lys og nogle små gymnastikspring. Det bruger jeg en del så vi får trænet ryg og mavemuskulatur uden vægt på.

Og så rider jeg gerne en tur på en af de andre heste og tager Dynen med som håndhest. Han er simpelthen den artigste 🙂 Vi rider både skridt trav og galop og han løber aldrig frem, men holder sig lige ved siden. En lille hund er han.

Ellers skal man heller ikke undervurdere hvad en god skridtetur gør. Så selvom vejret er dårligt og det er mørkt, så er det heldigvis muligt at få trænet lidt alligevel.

Det er bare at komme afsted!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *